Aircond Viva Tak Sejuk. Apa Sebab?

Banyak punca aircond kereta tak sejuk seperti paip bocor, cooling coil, fius, magnet, relay, gas kurang dan lebih parah compressor rosak. Aku nak cerita sikit pengalaman aircond Viva tak sejuk…. Read more »

Rujukan Ujian Psikometrik SPA

Tak tahu nak prepare apa untuk UJIAN PSIKOMETRIK & SPiER? Gagal ujian ini akan menyebabkan anda gagal jawat jawatan yang diidamkan. Anda perlukan Rujukan Ujian Psikometrik SPA yang telah terbukti… Read more »

Gear Alza Kosong. Gearbox Rosak? Jangan Panik…

Gear Alza Kosong? Gearbox Rosak? Bayangkan tengah bawa kereta atau berhenti dan nak masuk gear tiba-tiba kosong. Gear tak berfungsi. Memang gelabah habis. Itulah yang terjadi kepada aku baru-baru ini…. Read more »

Bubar Parlimen Untuk PRU15. Berenang Ke Pusat Mengundi?

Bubar Parlimen untuk PRU15? Akhirnya selepas berteka-teki, parlimen telah dibubarkan pada hari Isnin, 10/10/2022. Ketika negara sedang mengalami peralihan monsun Timur Laut yang biasanya membawa hujan lebat dan menyebabkan banjir… Read more »

Wagga Wagga Avenue Temerloh. Apa Benda Ni?

Wagga Wagga Avenue Temerloh. Satu lagi simbol yang boleh menjadi tarikan baru di Temerloh. Apa benda ni? lain macam nak sebut pun rasa janggal. Temerloh sudah terkenal dengan jolokan Bandar… Read more »

Kawasan Hotspot Banjir 2022 (Pahang)

Di mana kawasan hotspot banjir 2022? Apabila masuk musim tengkujuh biasanya bermula November sehingga Januari, hujan lebat akan turun selama berhari-hari, siang malam dan akhirnya menyebabkan banjir. Perubahan bentuk muka… Read more »

Pengalaman Seram Naik Cable Car Genting Highlands

Kali ini aku nak bercerita sedikit pengalaman seram naik cable car Genting Highlands. Genting Highlands sebuah lokasi percutian tanah tinggi popular di Malaysia yang terletak di dalam negeri Pahang. Suhunya… Read more »

Bagaimana Tuntut Harta Pusaka Jika Tiada Sijil Mati?

Tiada sijil mati boleh tuntut harta pusaka? tak tahu di mana nak cari sijil mati? waris tidak kenal kerana tak pernah jumpa atau masih kecil ketika kematian. Tahu tak anda… Read more »

Sound Search Milik KidDin. Meremang Tengkuk..

Rasanya semua dah tahu yang kumpulan rock gergasi tanah air, Search sudah berpecah dua. Kelompok peminat Search pening memikirkan Search yang mana “ori”, nak ikut yang mana. Kalau memilih nostalgia,… Read more »

Pengalaman Banjir Besar 2021 Di Temerloh

Seumur hidup aku ini yang pertama, pintu hatiku diketuk oleh dua wanita…. Eh…. silap taip pulak, nak mampus kalau bini aku baca. Aku sebenarnya masih blur sebab seumur hidup aku,… Read more »