Category: MyInformasi

cara selesai PTPTN dengan mudah

Cara Selesai PTPTN Dengan Mudah Dan Pantas

Berita baik untuk para peminjam PTPTN…Tak Payah Lagi Pening Kepala Fikir Macam Mana Cara Selesai PTPTN Dengan Mudah dan Pantas! Aku sendiri sebagai bekas peminjam PTPTN tahu bagaimana seksanya nak… Read more »

Petua Halau Lipan Masuk Bilik Air & Rumah

Haiwan berbisa seperti lipan sangat menakutkan kerana bisa gigitan haiwan tersebut bukan saja menyakitkan tetapi tak kena gaya boleh bawa mati. Bagaimana cara atau petua halau lipan masuk bilik air… Read more »

Sah! Anwar Ibrahim PM10. Kerajaan Perpaduan Pasca PRU15.

UPDATE! Sah! Anwar Ibrahim PM10 Kemelut politik pasca PRU15 sudah sampai ke penghujungnya. Hari ini Majlis Raja-Raja akan bersidang untuk membuat keputusan gabungan parti mana yang layak menerajui kerajaan. Jangkaan… Read more »

bendera parti

Siapa Menang PRU15?

Siapa menang PRU15? soalan ini hanya akan terjawab selepas selesai hari pengundian pada 19 November nanti. Memang agak sukar untuk diramal gabungan parti mana yang akan mendapat sekurang-kurangnya majoriti mudah… Read more »

Makanan Tradisi Pahang. Yang Mana Best?

Setiap negeri ada makanan tradisi tersendiri. Pendek kata, bila kita pergi ke mana-mana negeri mesti teringat makanan popular dia. Mungkin kita pernah makan atau mungkin tidak. Biasa tengok orang kongsi… Read more »

Tarikh Mengundi PRU15 Dah Tahu. Nak Undi Siapa?

Ketika artikel ini ditulis dijangka Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan mengumumkan tarikh-tarikh penting Pilihan Raya Umum Ke-15 seperti tarikh pengundian, penamaan calon, tarikh writ pilihan raya, daftar pemilih yang akan… Read more »

Aircond Viva Tak Sejuk. Apa Sebab?

Banyak punca aircond kereta tak sejuk seperti paip bocor, cooling coil, fius, magnet, relay, gas kurang dan lebih parah compressor rosak. Aku nak cerita sikit pengalaman aircond Viva tak sejuk…. Read more »

Gear Alza Kosong. Gearbox Rosak? Jangan Panik…

Gear Alza Kosong? Gearbox Rosak? Bayangkan tengah bawa kereta atau berhenti dan nak masuk gear tiba-tiba kosong. Gear tak berfungsi. Memang gelabah habis. Itulah yang terjadi kepada aku baru-baru ini…. Read more »

Bubar Parlimen Untuk PRU15. Berenang Ke Pusat Mengundi?

Bubar Parlimen untuk PRU15? Akhirnya selepas berteka-teki, parlimen telah dibubarkan pada hari Isnin, 10/10/2022. Ketika negara sedang mengalami peralihan monsun Timur Laut yang biasanya membawa hujan lebat dan menyebabkan banjir… Read more »

Kawasan Hotspot Banjir 2022 (Pahang)

Di mana kawasan hotspot banjir 2022? Apabila masuk musim tengkujuh biasanya bermula November sehingga Januari, hujan lebat akan turun selama berhari-hari, siang malam dan akhirnya menyebabkan banjir. Perubahan bentuk muka… Read more »