Semua Sungai Yang Masuk Ke Sungai Pahang Melebihi Paras Normal

Aku memang suka tengok paras air sungai apabila masuk musim tengkujuh. Masuk Laman Web Info Banjir boleh tengok paras air sungai semasa yang dikemaskini, daripada situ boleh agak sungai mana… Read more »

Musim Tengkujuh Dah Datang, Apa Nak Buat?

Apabila masuk hujung tahun, hujan akan turun mencurah-curan tanpa henti, pagi petang siang malam. Orang panggil musim tengkujuh dah datang. Penduduk di tepi sungai Pahang, Sungai Semantan dan kawasan rendah… Read more »

Pecah Sempadan Atau Pecah Bahagian

Pecah Sempadan Atau Pecah Bahagian? Yang Mana Satu?

Ramai yang keliru apabila disebut bab pecah sempadan atau pecah bahagian¬†ini. Hal ehwal tanah ini memang pening kepala, kalau tak ambil tahu langsung akhirnya kena main dengan orang pula. Pecah… Read more »

Patin Tempoyak Temerloh

Patin Tempoyak Temerloh Paling Sedap Di Dunia!

Syok sendiri ke cakap gulai patin tempoyak Temerloh paling sedap di dunia? Mentang-mentang aku anak jati Temerloh, bolehlah kata macam tu betul tak? Tetapi.. kalau ditanya orang luar apa yang… Read more »

Panduan Temuduga Kerja

Panduan Temuduga Kerja Kerajaan Dan Swasta

Bagi yang akan menghadapi temuduga kerja, tidak cukup sekadar berpakaian kemas dan “make-up” tebal sahaja kerana tanpa ILMU di dada ibarat pergi temuduga tidak pakai seluar atau kain. Penting untuk… Read more »

Permohonan BR1M 2018 Dibuka Sehingga 28 Disember 2017

Permohonan BR1M 2018 dibuka mulai 27 November 2017 sehingga 28 Disember 2017. Bagi yang telah menerima BR1M sebelum ini anda boleh mengemaskini atau membuat semakan jika terdapat sebarang perubahan dalam… Read more »